Het laatste nieuws

Online zangles? 12/12/2023

Een dapper aantal leerlingen uit Den Haag zijn mij online gevolgd naar Leeuwarden.

Hoe werkt het? Tijdens de lessen loggen ze in op mijn online zanglesomgeving. (Daar staan talloze oefeningen, video’s, tips, leesmateriaal en inspiratie!) We doen een fysieke warming up en als het lijf wakker is, gaan we met de oefeningen aan de slag. Ik zeg bijvoorbeeld; we gaan vandaag beginnen met oefening 1 bubbelen. Vervolgens oefening 5 briesen etc. Mocht ik halverwege iets horen of zien wat verbetering kan gebruiken dan zeg ik dat na of tijdens de oefening. Eigenlijk precies zoals het in een gewone live les gaat! Na oefeningen komen we bij het repertoire gedeelte aan, de ene keer gebruiken we een karaoke versie, dan weer een ingespeelde piano partij en soms meezingen met een bestaand lied. 

Wil jij het ook eens proberen?! Je bent van harte welkom 😉

Verhuizen! 22/07/2023

Over 2 weken is het zover…

Dan verhuizen we naar het noorden van het land, Leeuwarden! 

De afgelopen weken stonden in het teken van afscheid nemen. Op de Brede school Steenvoorde, hier thuis aan al mijn privé leerlingen, op school bij de kinderen en heerlijk picknicken in het park met alle families die dierbare vrienden zijn geworden. 

Wat hebben we in de 9 jaar dat we hier hebben gewoond veel lieve mensen leren kennen, we verhuizen ze in ons hart mee…

Er zijn al veel koffie, bbq, eiland afspraken gepland en wat mij betreft vullen we het hele komende schooljaar! Heerlijk!

Alle leerlingen die online doorgaan krijgen eind augustus bericht en nieuwe leerlingen zijn van harte welkom vanaf september. Wolkom!

Hooikoorts 11/06/2023

Zingen en hooikoorts… zijn niet altijd vriendjes helaas!

De pollen vliegen door de lucht, het is warm én het waait. Dit zorgt ervoor dat veel leerlingen al niezend en hoestend binnen komen. 

Wat kan je doen?

  • Bubbelen helpt als je veel moet hoesten, het geeft verlichting en voorkomt heesheid
  • Drink voldoende water, zo houdt je je lijf en stem fitter
  • Verwacht niet teveel, doe rustig aan. Forceren heeft nu geen enkele zin
  • Check de online zangomgeving voor de nieuwste/rustige oefeningen 

Teachers pay Teachers 01/06/2023

Ben jij muziekdocent? Neem dan eens een kijkje op Teachers pay teachers!

Het is een online omgeving voor docenten, waar je lesmateriaal op kan zetten en bekijken. Werkelijk fantastisch om te zien hoe docenten bezig zijn met leerlingen enthousiasmeren van hun leerlingen.

Neem een kijkje en laat je inspireren!

IKC Steenvoorde 01/05/2023

Sinds 1 januari 2023 ben ik werkzaam op de Bredeschool Steenvoorde. Op de donderdag krijgt de hele onderbouw muziekles van mij. Dat zijn 4 groepen 1/2, 2 groepen 3 en 2 groepen 4. 

Iedere week duiken we verder in de wereld van muziek! Het is een feest om te zien en te horen hoe de kinderen vooruit gaan en plezier hebben.

Wat doen we in de les?

We dansen, zingen, doen aan bodymusic, lezen boeken en illustreren die met geluid, spelen op boomwackers, spelen met claves en shakers en leren muziek lezen. 

In groep 1/2 zijn we bezig met de aflsuiting van het jaar, waarin ze tijdens het zomerfeest liedjes kunnen zingen en dansen.